Spataderen en beenklachten

heb ik spataderen ?‘Heb ik Spataderen ?’

 en wat kun je er aan doen

Ga naar Mooie Gezonde Benen voor meer informatie

binnenkort gevestigd in Medisch Centrum ‘de Tuber’ in Winterswijk

 

mooiegezondebenen.nl

 

*****

Klachten in de benen veroorzaakt door (verborgen) spataderen (hidden Varicose Veins and how to treat them)

Column MIJN magazine 4

*****

19-04-2018     2nd EVLT VenaCure Training courses in the Kaunas Clinical Hospital in Lithuania.

LINK

Gedurende 1 dag werden chirurgen uit het Kaunas Hospital en omliggende ziekenhuizen getraind in de EVLT laserbehandeling van spataderen met de Never Touch Direct catheter. De organisatie lag in handen van AngioDynamics en de  Skirgesa company.  Na de live cases werd in de kliniek een symposium georganiseerd met als thema nieuwe ontwikkelingen op het gebied van spataderbehandelingen. Wederom veel dank aan Dr. Edmundas Zurauskas, chirurg en team en Egle Sakalaite van de firma Skirgesa

23 & 24-02-2014     EVLT VenaCure Training courses in the Kaunas Clinical Hospital in Lithuania.

LINK

Gedurende 2 dagen werden chirurgen uit het Kaunas Hospital en omliggende ziekenhuizen getraind in de EVLT laserbehandeling van spataderen met de Never Touch Direct catheter. De organisatie lag in handen van AngioDynamics en de  Skirgesa company.  Veel dank aan Dr. Edmundas Zurauskas, chirurg en Hoofd van de afdeling, en zijn team.

EVLT Kaunas Dr Zurauskas and Dr Julija Stirbiene

Angiodynamics NTD Lithuania presentation

*****

 

Allan duplex

 

Specialisatie diagnostiek en behandeling van Spataderklachten:

*Spatader onderzoek (Duplex) en behandeling, m.n. de nieuwe behandeltechnieken d.m.v. LASER (EVLT VenaCure) , Radiofrequente golven (Venefit) of Stoom (SVS)

*Expertise in de opzet, organisatie en management van een flebologische (spatader) unit.

*Gericht op nieuwe geavanceerde  behandeltechnieken

 

Voorheen als vaatchirurg verbonden aan:

-TwenteHof Kliniek Hengelo: mede-oprichter; vaatchirurg; Raad van Bestuur (2015-2017)

-Dermicis Huidziekenhuis; CEO spataderen/ vaatchirurg (2013-2016)

-Spataderklinieken Enschede en Apeldoorn; Managing director/ vaatchirurg (2010-2012)

-Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk (1984-2010)

-Kliniek Klein Rosendael te Velp  (opbouw flebologie 1995-2003)

-EuromedX- Arztehaus in Velen, Duitsland (2004-2010)

 

 

 

Eerdere berichten:

Advertorial Dermicis spataders febr 2014

12-10-2013  Op zaterdag 12 oktober werd de OPEN DAG van Dermicis én van het Oogziekenhuis Zonnestraal in Doetinchem door ruim 230 belangstellenden bezocht.

Open Dag Dermicis okt 2013

 

 

Van 1 juli 2013  tot  1 jauari 2016 ben ik als CEO spatderen verbonden geweest aan Dermicis, onderdeel van overkoepelende organisatie NPM Heathcare waar o.m. ook de Zonnestraal oogziekenhuizen, Orthopedium en de Medinova klinieken (zoals Kliniek Klein Rosendael) onder vallen.

 

NPM Healthcare

04-06-2013     Interessante discussies op de groep The Academy of Phlebology op LinkedIn. Complimenten voor Marc Whiteley en Matt Jago

WhiteleyClinic

*****

 

kuwait towers

22-03-2013     teruggekeerd van een 3 daagse trainingsmissie in Kuwait, waarbij in 3 grote ziekenhuizen presentaties/ workshops werden gegeven over de EVLO (laser) operatie voor spataderen, waarbij deze ingreep meerdere malen voor (vaat) chirurgen  werd gedemonstreerd bij patiënten die voor deze ingreep in aanmerking kwamen.

KLS Martin presentatie in Kuwait

De organisatie lag in handen van KLS Martin Duitsland en de Tareq Company in Kuwait.

 Logo_KLS_rgb

 

-10-01-2013    Ook een verzoek aan de chirurgen uit het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem om eens enkele EVLT ingrepen bij te wonen met het aanbod om wat ZBC expertise in te brengen werd helaas afgewezen, ondanks mijn intensieve samenwerking in het verleden met Hans Spithoven en Max Taks.

Niagara and Mayo Clinics 1989 Max Taks e.a.

-20-01-2013     Van mijn aanbod om de flebologie in het SKB een nieuwe impuls te geven (met de door mij in ZBC setting opgedane ervaring) is door de maatschap chirurgie geen gebruik gemaakt. De Raad van Bestuur had het liever anders gezien.

-Medio 2012 ben ik zowel door de Raad van Bestuur van het SKB als door de directie van de Velthuis kliniek uitgenodigd voor gesprekken om een flebologische unit op te zetten, respectievelijk uit te bouwen. Aanvankelijk veel enthousiasme, maar de landelijke CEAPfobie maakte iedereen uiteindelijk zeer terughoudend.

-Per 1 april 2012 is er abrupt een einde gekomen aan de onderlinge samenwerking die de basis vormde voor de succesvolle opbouw van de Spataderkliniek aan de Emmastraat in Enschede (met in maart 2010 start van de Spataderkliniek Apeldoorn).

 

 

 

*****

CASES:

Bulging Vein in the Forehead

Bulging Vein in the ForeheadWhat to do ?

Geef een reactie